Fizetnek osztalékot?

Az osztalék a vállalati nyereség egy része, melyet a részvényesek kapnak. A részvény tulajdonlás osztalékfizetésre jogosító határnapját ex-dividend date-nek (osztalékszelvény nélküli kereskedés első napja) nevezik.
A Plus500-nál Ön részvény CFD-kkel kereskedik, ezért ténylegesen nem birtokolja magát a részvényt. Amennyiben Önnek ezen a határnapon tőke vagy ETF CFD pozíciója van nyitva, számlája, tekintettel az osztalékra, amely a mögöttes piacon kerül kifizetésre, kiigazításra kerül. Ha Ön vételi pozícióval rendelkezik, osztalékot kap, ami számláján pozitív kiigazítást jelent, amennyiben azonban eladási pozíciója van, ez negatív kiigazítást jelent. Felhívjuk figyelmét, hogy a CFD részvényekkel szavazati jogok nem szerezhetők.

Nem talált választ kérdésére? Kapcsolat!
Email

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 76,4%- án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.