Ajánlanak görgetést (Roll-over)?

A legtöbb általunk ajánlott olyan instrumentumnak mely határidős ügyleteken alapul, görgetési (roll-over) dátuma van. Ezt az információt fő kereskedési platform képernyőkön találja, kattintson az egyes instrumentumok mellett található „Részletek” linkre.
Amikor egy határidős ügylet eléri az instrumentum részleteinél meghatározott automatikus görgetés dátumát, minden nyitott pozíció és megbízás a Plus500 által, automatikusan és ingyenesen görgetésre kerül a következő ügyletbe.
Annak érdekében, hogy a mögöttes instrumentum árfolyamának (árának) az új ügyleti időszakra vonatkozó változása ne legyen hatással a nyitott pozíció értékelésére, számláján kompenzációs kiigazításra kerül sor, így fenntarthatja nyitott pozícióit anélkül, hogy ez tőkéje szintjét érintené. A Stop és Limit megbízások is arányos kiigazításra kerülnek, annak érdekében, hogy az új megbízás árfolyamát tükrözzék. Pozíciójának értéke továbbra is eredeti nyitó szintje alapján mutatja a piaci változás hatását.
A görgetés kiigazításokkal kapcsolatos további információkért olvassa el a következőt: "Mi az a görgetés kiigazítás?"

Amennyiben egy határidős ügyletre a görgetés nem vonatkozik, a pozíció az instrumentumhoz beállított lejárat napján zárul, a „Részletek” linken ez is látható. A pozíciók lejáratával kapcsolatos további információkat itt olvashat: „Mit jelent egy instrumentum lejárati ideje?

Nem talált választ kérdésére? Kapcsolat!
Email

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 76,4%- án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.