Milyen kockázatai vannak a CFD-kkel való kereskedésnek?

A CFD-kkel való kereskedésnek számos kockázata van. Ezek a kockázatok kedvezőtlen pénzügyi következményekkel járhatnak az Ön számára. A kereskedésével járó kockázatok figyelemmel kísérése az Ön felelőssége.
Ne használja szolgáltatásainkat, ha nincs teljesen tisztában a pénzügyi termékek tulajdonságaival, valamint az ezekhez kapcsolódó előnyökkel és kockázatokkal. Néhány, a CFD kereskedésünkkel kapcsolatos kockázat közül:

  • Piaci ingadozás
    A piacok sok hatásnak vannak kitéve, melyek az árak gyors ingadozását eredményezhetik. Emiatt a piaci ingadozás miatt nincs olyan elérhető CFD ügylet kereskedelmi platformunkon, amit „kockázatmentesnek” lehet tekinteni. Tekintettel a piacok lehetséges ingadozásaira, javasoljuk, hogy tranzakcióit mindenkor szigorúan kövesse nyomon. Például: a devizában jegyzet befektetéseket mind az árfolyamváltozások, mind a piaci mozgások befolyásolják.
  • Partnerkockázat
    Mivel Ön minden tranzakció esetén partnerként működik együtt velünk, Önnek minden tranzakciója esetében kitettsége van velünk szemben. Minden esetben arra van ráutalva, hogy képesek vagyunk minden egyes ügylet feltételei szerint megfelelni az Ön felé fennálló kötelezettségeinknek. Ezt a kockázatot partnerkockázatnak is nevezik.
  • Tőkeáttételi kockázat
    A CFD-kkel való kereskedés nagyfokú tőkeáttétellel jár. Egy mögöttes eszközzel kapcsolatban viszonylag kis kezdeti letéttel jelentősen nagyobb kitettségre tehet szert. A tőkeáttétel felnagyítja kereskedése méretét, így lehetséges nyeresége és lehetséges vesztesége is ugyanilyen mértékben növekszik. Nyitott pozícióit mindenkor szigorúan kövesse nyomon.

Kérjük, olvassa el a ‘Kockázati figyelmeztetés’ dokumentumot a Plus500 weboldalon, mely részletes tájékoztatást nyújt a CFD kereskedéssel kapcsolatos kockázatokról.

Nem talált választ kérdésére? Kapcsolat!
Email

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. Ennél a szolgáltatónál a lakossági befektetői számlák 80,5%- án veszteség keletkezik a CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.