Kockázatkezelő program

Kezelje kockázatát egyszerű, mégis hatékony kereskedelmi eszközeinkkel

Ne feledje, hogy a CFD-k tőkeáttételes termékek, és előfordulhat, hogy az összes tőke elvesztését eredményezik. Kérjük, ellenőrizze, hogy teljesen megértette-e a kockázatokat.

Laptop a Plus500 alkalmazás képernyőképével

Állítson be „Maximum nyereség” [Limit] vagy „Maximum veszteség” [Stop loss] árszinteket

„Maximum nyereség” [Limit] és „Maximum veszteség” [Stop Loss] megbízásokat adhat kereskedéséhez, amikor új pozíciót/függőben lévő megbízást nyit, vagy szerkeszt egy már létező pozíciót. Ezek a megbízások lehetővé teszik, hogy beállítson egy bizonyos árfolyamot, melyen pozíciója zárul. Maximum nyereség megbízás esetén így megvédi nyereségét, Maximum veszteség megbízás esetén veszteségét csökkenti ezzel. Ne feledje, hogy a Maximum nyereség és a Maximum veszteség megbízások nem garantálják, hogy pozíciója pontosan azon az áron fog zárulni, amit megadott. Amennyiben a piaci ár az Ön által beállított stop szintet meghaladva hirtelen mozdul el lefelé vagy felfelé, lehetséges, hogy pozíciója a következő elérhető áron fog zárulni, ami eltérhet attól az ártól, amit Ön beállított. Ezt nevezik „csúszás”-nak.

Példák:

Az Arany CFD ára $1,405/$1,410 (Eladási/Vételi) rudanként. Úgy dönt, hogy vételi pozíciót nyit 10 egység Arany CFD-re $1,410 áron, miközben $1,390 áron Maximum veszteség megbízást ad.
Az Arany CFD ára közvetlenül $1,390-ra esik, majd $1,350-ra. Az Ön pozíciója $1,390-on zár.
Az Ön vesztesége: 10 * (1,390 - 1,410) = -$200
Amennyiben az Arany CFD ára közvetlenül $1,140-ról $1,350-ra esik, az Ön által beállított $1,390 helyett a kereskedés $1,350-on zár. Mivel a stop nem garantált, amikor a piac hirtelen esik, és meghaladja a $1,390-t, a pozíció zárás a legközelebbi áron aktiválódott, ami a $1,350 volt. Ebben az esetben az Ön vesztesége a következő lesz: 10 * (1,350 - 1,410) = -$600.

Állítsa be a „Nyereséges zárás” [Limit] vagy „Veszteséges zárás” [Stop loss] árszinteket
 • Ingyenesen elérhető
 • Zárolja nyereségét és korlátozza veszteségét

Garantált stop

A Garantált stop megbízás hozzáadása kereskedési pozíciójához abszolút határt szab lehetséges veszteségének. Pozíciója, csúszás kockázata nélkül, automatikusan zárolásra kerül a megadott áron, még abban az esetben A Garantált stop csak néhány instrumentum esetében áll rendelkezésre. Amennyiben egy instrumentum esetében a garantált stop megbízás elérhető, a használatához a platformon egy jelölőnézet látható (miután a „Maximum veszteség” jelölőnégyzet kiválasztásra került).
A Garantált stop jellemzői:
A Garantált stop csak új kereskedői pozícióhoz/függőben lévő megbízáshoz adható hozzá, már létező pozícióhoz való hozzáadása nem lehetséges.
A Garantált stop megbízást csak akkor lehet aktiválni/szerkeszteni, amikor az instrumentum kereskedésre elérhető. Amennyiben a Garantált stop megbízás aktív, nem lehet eltávolítani, de a Maximum veszteség megbízás módosítható/eltávolítható.
A Garantált Stop megbízás leadásakor felszámolt extra spread díj az aktiválást követően nem visszatérítendő, és az ilyen típusú megbízás leadása előtt már megjelenítésre kerül. A Garantált Stop szintnek az instrumentum aktuális kereskedési árától bizonyos előre meghatározott távolságban kell lennie.

Példák:

Az Apple CFD ára $148/$150 (Eladási/Vételi) részvényenként.
Úgy dönt, hogy vásárol 10 Apple CFD kontraktust (részvényt), és a Garantált stopot $130-ra állítja be.A spread kiigazítás a Garantált stopra $10.
Az Apple CFD $100 alá esik, de az Ön számára garantálva van, hogy $130$-on zárja a Vételi pozíciót.
10 kontraktusra (részvényre) Garantált stoppal: P&L = 10*(130 - 150) - 10 [Garantált stop spread kiigazítás] = -$210
Garantált stop megbízás nélkül: P&L = 10*(100 - 150) = -$500

Garantált stop
 • Extra díj érvényes
 • Korlátozza a kockázatot
 • Tudja előre maximális veszteségét!

Árértesítők

Beállíthat Ár figyelmeztetéseket kedvenc instrumentumaira, hogy értesítést kapjon, amikor elérnek egy bizonyos Eladási vagy Vételi árszintet. A „Stop limit” vagy a „Követő stop” megbízással ellentétben, az ár figyelmeztetés segítségére lesz annak eldöntésében, hogy jelentős piaci ármozgást követően mit tegyen.
Ár figyelmeztetés létrehozásához egyszerűen kattintson a csengő ikonra, mely az egyes instrumentumok jobb szélső sarkában a fő „Kereskedés" képernyőn és/vagy az instrumentum részletei képernyő jobb felső sarkában található. A riasztási értéket a Fel és Le gombokkal állíthatja be. Az "Értesítések" képernyőn meglévő ár figyelmeztetéseit bármikor módosíthatja vagy törölheti.

Példák:

Az Olaj CFD ára $55/$56 (Eladási/Vételi) hordónként.
Úgy dönt, hogy $60-ra állít be árfigyelmeztetést.
Ha az Olaj CFD $60-ra emelkedik, Ön azonnal értesítést kap e-mailben, SMS-ben és/vagy leküldéses (push) értesítésben.

Árértesítők
 • Legyenek friss információi, amikor az instrumentek élesen mozognak, és az Ön nyitott pozíciói nem kerültek bezárásra
 • A szolgáltatás ingyenes
 • Elérhető e-mailben, SMS-ben és leküldéses (push) értesítésben

Követő stop – Automatikusan korlátozza a pozíció veszteségét, míg zárolja a nyereséget

A Követő stop megbízás adása segít egy bizonyos összegű nyereség zárolásában. Ha Ön Követő stoppal nyit meg egy megbízást vagy függő megrendelést, az addig nyitva marad, ameddig az ár az Önnek kedvező irányban halad, de automatikusan zárul, ha az ár meghatározott számú pip-el irányt vált.
A Követő stop lehetővé tesz a Maximum veszteség megbízás leadását, ami automatikusan frissül, amíg a piac az Önnek kedvező irányban mozog. A Maximum veszteség megbízás akkor aktiválódik, ha a piac kedvezőtlenül mozog (a kért pip változással összehangban). Ez a funkció ingyenes, de nem garantált, hogy pozíciója pontosan a Maximum veszteség szinten fog zárulni, a „csúszás” miatt.

Példák:

Az EUR/USD ára 1.19400/1.19500 (Eladási/Vételi).
Úgy dönt, hogy vételi pozíciót nyit 100,000 egységre, és a Követő stop megbízást 100 pip-re állítja be (100 pip = ‪0.00100). Ez a Követő stop megbízást 1.19300 (1.19400 - 0.00100) Eladási árfolyamra állítja be. Az EUR/USD ára emelkedni kezd, és az Eladási árfolyam eléri az 1.19450-et, a Követő stop megbízás követi a változást 1.19350 (1.19450 - 0.00100)-ig.
Az EUR/USD tovább emelkedik és az Eladási ár eléri az 1.19750-et; a Követő stop megbízás automatikusan kiigazításra kerül az új piaci árnak megfelelően, és 1.19650 (1.19750 - 0.00100)-ra változik.
Ha az EUR/USD ár hirtelen irányt vált és 100 pip-el esik (azaz 1.19650-re,az Ön Követő stop árára) vagy annál nagyobb mértékben csökken, a Plus500 1.19650-os áron végrehajtja a megbízást, ha ez végrehajtható; vagy a következő elérhető árfolyamon zárja a pozíciót.
Ha a pozíció 1,19650-os árfolyamon zár - Az Ön nyeresége: 100,000 * (1.19650 - 1.19500) = €150 (a Követő stop használatával Ön zárolni tudta nyereségét).

Követő stop - védje automatikusan egy pozíciót esés esetén, viszont biztosítsa be, ha emelkedik
 • Segít a nyereség zárolásában
 • Automatikusan módosítja az Ön Maximum veszteség árát
 • Ingyenesen elérhető
 • A záró ár nem garantált
24/7 ügyfélszolgálat
Segítségre van szüksége?
24/7 ügyfélszolgálat

Ne feledje, hogy a CFD-k tőkeáttételes termékek, és előfordulhat, hogy az összes tőke elvesztését eredményezik. Kérjük, ellenőrizze, hogy teljesen megértette-e a kockázatokat.